Δημιουργήσαμε τo Φωτογραφείον το 2019. Γρήγορα, με έδρα την Τρίπολη, καταφέραμε να στεγάσουμε ιδέες και δουλειά ετών που είχαν πάντα ως επίκεντρο την ποιοτική φωτογραφία.

Λόγω της ανάγκης του ανθρώπου να αναπολεί,
κύριο μέλημά μας είναι η ανίχνευση, η αποτύπωση και η ανάδειξη των μοναδικών στιγμών σας με γνώμονά μας τον επαγγελματισμό και την επιθυμία μας για δημιουργία.

Γιαννησ παρασκευοπουλοσ

Πάνω από δέκα χρόνια δουλειάς, με έφεραν σε επαφή με υπέροχους ανθρώπους, με όμορφες αλλά και ευαίσθητες στιγμές τους. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω το ίδιο πάθος να ανακαλύπτω, δημιουργώ και να αναδεικνύω την ιστορία τους. Με αφήνουν να γίνω για λίγο τα μάτια τους. Ενώ, παράλληλα με αυτούς, δεν είναι λίγες οι φορές που θα με δείτε να χαμογελάω ή ακόμα και να κλαίω μαζί τους.

Φιλιπποσ σαλαπατασ

Η αγάπη μου για την φωτογραφία καλλιεργήθηκε καθώς μεγάλωνα σε μια οικογένεια, με αγιογράφους, φωτογράφους και μουσικούς. Το πάθος μου όμως, ενισχύθηκε όταν διαπίστωσα τη δύναμη που έχει η εκτυπωμένη φωτογραφία, ανακαλύπτοντας φωτογραφίες από τη δεκαετία του ’30, τραβηγμένες από τον παππού μου. Έκτοτε, κάθε χρόνο αφιερώνω αμέτρητο χρόνο ενασχόλησης με την φωτογραφία καταφέρνοντας αμέτρητες λήψεις. Αυτό, με οδήγησε το 2012 να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χώρο της φωτογραφίας, κατανοώντας ότι η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από την απλή λήψη φωτογραφιών αλλά μια ατελείωτη διαδικασία αυτοανακάλυψης.